Select Page

Mobilnost na Madžarsko

5. Srečanje partnerskih šol projekta KeyComps Eger, Madžarska, od 9. do 12. novembra 2016

Predzadnje srečanje partnerjev v projektu KeyComps je organizirala srednja šola Egri Bornemissza Gergely Szakközép, iz Egerja na Madžarskem. Eger je prijetno mesto s 55.000 prebivalci, ki leži severovzhodno od Budimpešte in je znano po toplicah, pridelavi vina in dobrih restavracijah. Srečanja smo se udeležili trije profesorji in štiri dijakinje 3.B razreda.

Na pot smo odšli v sredo dopoldne s šolskim kombijem in v večernih urah prispeli v Eger, kjer smo se pri večerji že pozdravili z ostalimi partnerji. Nastanili so nas v prijetnem hotelu blizu centra mesta in šole, tako da smo povsod hodili peš. V četrtek dopoldne smo pričeli z delom: dijaki so obiskali mestni grad, učitelji pa smo si predstavili primere dobre prakse, kako upravljati s poklicnim stresom. Kosilo smo imeli v domači gostilni, kjer smo poskusili nekaj tipičnih jedi. Po kosilu so dijaki imeli delavnico, kjer so sestavili kolaž slik prejšnjih srečanj, učitelji pa smo izmenjali izkušnje, kako rešujemo osip dijakov in se pogovorili o naslednjem srečanju ter sodelovanju v prihodnosti. Večerjo smo imeli v odlični restavraciji na gradu.

Petek dopoldan je bil namenjen predstavitvam dijakov na temo ‘Gospodarstvo v moji regiji’. Naše dijakinje so predstavile perspektivne gospodarske panoge v naši regiji ter intervju z direktorjem Regionalne razvojne agencije in Območne gospodarske zbornice Boštjanom Požarjem. Po kosilu, kjer so nam zopet postregli tipične jedi, smo odšli na sprejem v mestno hišo in imeli kratek ogled mesta. Sledil je prosti čas, ki so ga nekateri izkoristili za nakupe, drugi z kopanje in savnanje. Večerja je bila zopet presenečenje, saj so nas peljali v srednjeveško opremljeno restavracijo, kjer smo morali jesti z rokami.

Sobota je bil dan slovesa in poti domov. Kljub slabemu vremenu smo si ogledali Blatno jezero in pozno zvečer prispeli v Postojno. Bili smo polni novih vtisov, poznanstev, predvsem pa polnih želodcev od izvstne in obilne madžarske kuhinje.

 eger IMG 1029

Katarina Gospodarič, prof.


(Število obiskov: 17)
Dostopnost