Select Page

Med 5. in 11. novembrom 2023 je v okviru projekta Mediterranean Values Project v turškem mestu Torbalı potekala mednarodna izmenjava, v katero so bile poleg Slovenije vključene še Italija, Španija, Grčija ter gostiteljica Turčija. Izmenjave smo se udeležile tudi štiri dijakinje in dve profesorici Šolskega centra Postojna: Larissa Ozbič, Gloria Stojanović, Elina Tereza Mihelčič in Kaja Čebron, vse iz 2. letnika gimnazije, ter profesorici angleščine Eva Kristan in Ariana Jurca.
Prijazni domačini so nas prisrčno sprejeli in za udeležence pripravili veliko zanimivih aktivnosti. Raziskovali smo turško zgodovino, obiskali smo različne muzeje, si ogledali predstavitve različnih šolskih sistemov in sodelovali na delavnicah na temi okoljevarstva in raznolikosti.

Okušali smo tradicionalno turško hrano, večerna druženja pa so bila obarvana z glasbo in s plesom ter s sklepanjem novih prijateljstev.

Dijakinje smo hvaležne za to priložnost, saj tovrstne mednarodne izkušnje bogatijo naš miselni svet, plemenitijo posameznika in družbo ter se za vedno uskladiščijo v kaščo spominov.

Larissa Ozbič in Gloria Stojanović, 2.B

Elina Tereza Mihelčič in Kaja Čebron, 2.A


(Število obiskov: 108)
Dostopnost