Select Page

V soboto, 30. septembra 2023, sta predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar in minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda v Kongresnem centru Brdo priredila tradicionalni sprejem za diamantne maturantke in maturante – izjemne posameznice in posameznike, ki so na splošni, poklicni ali mednarodni maturi dosegli vse možne točke. Sprejema so se udeležili tudi Neža Kobal, Nika Žnidaršič in Luka Škvarča – letošnji diamantni maturanti Šolskega centra Postojna. 

Slavnostni program se je pričel s podelitvijo plaket najuspešnejšim letošnje generacije – prejeli so podobo sove, ki simbolizira modrost in znanje. Predsednica Republike Slovenije se je v slavnostnem nagovoru zahvalila staršem in učiteljem, ki hodijo z mladimi in ob njih ter predstavljajo pomemben del uspeha mladostnikov. Najredkejšim draguljem je na srce položila misel, da so tudi zaradi svojih zmožnosti in izjemnosti odgovorni za to, da v prihodnje pri izobraževanju, opravljanju poklica in delovanju v družbi ohranjajo človeškost. Izpostavila je, da je odličnost merljiva v sledeh dobrega, ki jih pušča v družbi. Zbrane je v nadaljevanju nagovoril tudi minister za izobraževanje. Čestitke je pospremil z mislijo, da so izjemni rezultati le redko naključni – za njimi se skrivajo marljivost, predanost, podpora in spodbuda okolice.

Neži Kobal, Niki Žnidaršič in Luki Skvarči s ponosom čestitamo za marljivost, predanost in izjemne rezultate na poklicni maturi. Naj bo vaša pot tudi v prihodnje polna uspehov, dobrega.

prof. Tadeja Logar Surina in prof. Ervin Vičič


(Število obiskov: 249)
Dostopnost