Select Page

Prišlo je poletje. Srečalo nas je na šolskih hodnikih in nam naročilo, naj šolske torbe, zvezke, in druge učne pripomočke za nekaj tednov odložimo. Šolske obveznosti so opravljene, zgodbe šolskega leta 2022/23 prebrane: gremo na počitnice!

Dijaki Šolskega centra Postojna so skupaj s profesorji in profesoricami jutro zadnjega šolskega dne pričeli na ploščadi pred šolo. Tradicionalna zaključna prireditev Mladi upi je bila priložnost, da se pred odhodom na poletne počitnice še enkrat srečamo in skupaj ozremo na minulo šolsko leto.

Jutranja prireditev je bila preplet glasbe, petja, besed. Big Band ŠC Postojna pod taktirko dirigenta Tomaža Nedoha je s solistko Taro Meto Gärtner ustvaril prijetno glasbeno kuliso, zapel pa je tudi pevski sestav dijakov in učiteljev šole pod vodstvom zborovodkinje Jerneje Sojer Smerdu. Ker zaključek šolskega leta sovpada z rojstnim dnevom naše države, nismo mogli mimo misli na dan državnosti, ki ga obeležujemo 25. junija.

Tako kot je vnema posameznikov v preteklosti budila moč skupnosti, tudi šolo in njene ljudi veselijo izjemni dosežki posameznih dijakov in dijakinj. Tistim, ki so se letos najbolj izkazali, prejeli zlata in srebrna priznanja ali na tekmovanjih zasedali najvišja mesta, smo podelili nagrade in priznanja mladi upi. Priznanje zlata petica so prejeli dijaki, ki so šolsko leto zaključili z odličnim uspehom s samimi odličnimi ocenami. Prireditvi je sledilo le še druženje z razredniki. Zdaj zadovoljno stopamo skozi vrata poletja in šoli pravimo: »Nasvidenje jeseni!«


(Število obiskov: 459)
Dostopnost