Select Page

Dijaki strojne šole ŠC Postojna so se s svojimi mentorji udeležili 28. Srečanja strojnih šol Slovenije, ki je potekalo v petek, 14. aprila 2023, v Srednji šoli Domžale. Gre za srečanje dijakov strojnih šol Slovenije, ki se predstavijo s svojimi projekti in v igri košarke 3 na 3.

Na srečanju sta dijaka programa strojni tehnik Peter Ivančič in Matevž Seljak pod mentrostvom Ervina Vičiča predstavila 4-osno robotsko roko. Predstavila sta faze projektiranja, izdelave in programiranje robotske roke. Poleg tega sta delovanje robotske roke tudi demonstrirala.

Barve programa avtosrviser sta pod mentorstvom Borisa Kristana zastopala dijaka Tine Štavar in Tjaš Tartič. Tema njune naloge, ki sta jo predstavila, je bila pnevmatsko prestavljanje sekvenčnega menjalnika.

Dijaka programa oblikovalec kovin – orodjar Luka Bajc in Domen Grzetič pa sta pod mentorstvom Marka Bratine predstavila nalogo snovanja, projektiranja in izdelave nastavljive trapezne matice z navojnim vretenom, strojnega rezervnega dela, ki služi za pogon vzdolžne podpore pri stružnicah.

Pri igranju košarke je našo šolo zastopala trojka dijakov programa strojni tehnik, v sestavi Vid Blažek, Borut Urh in Jaka Uršič.

Srečanja se je poleg dijakov in njihovih mentrojev udeležil tudi vodja strojne šole Gorazd Brne.

Dijakom za odlične predstavitve in požrtvovalno košarkaško igro čestitamo.

Galerija slik

Mentorji strojne šole


(Število obiskov: 96)
Dostopnost