Select Page

V petek, 17. februarja, in v soboto, 18. februarja, so slovenske srednje šole na obisk vabile obiskovalke in obiskovalce – predvsem devetošolce in devetošolke, ki počasi preraščajo osnovnošolske klopi in izbirajo najprimernejšo srednjo šolo zase. Na Šolskem centru Postojna smo bili veseli številčnega obiska.

Ker se v zadnjih letih v času informativnih dni nismo mogli srečati v živo, smo si letos na Šolskem centru Postojna želeli obiskovalcem ponuditi vsaj dvoje – pravšnjo mero koristnih informacij in možnost, da v živo začutijo utrip srednješolskega življenja pri nas. Med kratkim uvodnim programom so dijaki in profesorji v sproščenem pogovoru predstavili svoj običajni srednješolski dan. Mladi so izpostavili tisto, kar imajo sami na šoli najraje, zaposleni pa utečeno in dobro organizirano šolsko delo, ki vodi k uresničitvi zastavljenih vzgojno-izobraževalnih ciljev. Sledile so predstavitve posameznih programov, ki jih šola izvaja. Učitelji in dijaki programov nižjega in srednjega poklicnega ter strokovnega in splošnega izobraževanja so dijakom, staršem in obiskovalcem predstavili predmetnike, šolske in obšolske dejavnosti ter jih v sklopu zanimivih delavnic v posamezne aktivnosti tudi vključili.

Šolski hodniki so bili tako polni radovednih obrazov in dobre volje, pomenek ob toplem napitku in prigrizku pa je v sproščenosti zaokrožil vsa tri srečanja. Šolski center Postojna je po letih premora lahko ponovno v živo pokazal, da premore veliko – veliko znanja, veščin, zgodb, priložnosti. Šola bo bodoče dijake in dijakinje septembra z veseljem sprejela med šolske klopi – dobrodošli!

Galerija slik

Učitelji in dijaki ŠC Postojna


(Število obiskov: 343)
Dostopnost