Select Page

Splošno maturo (v celoti ali posamezen predmet) je na naši šoli v spomladanskem roku 2021 opravljalo 87 kandidatov, od tega 56 dijakov programa gimnazija iz naše šole (iz Postojne 43, iz Ilirske Bistrice 13). Od 56 gimnazijcev je bilo uspešnih 54 dijakov ali 96,4 %. Povprečno število doseženih točk na ŠC Postojna je bilo 21, 2 (v Sloveniji 20, 99).

Matej Trošt je dosegel vseh 34 točk na splošni maturi in postal diamanten maturant (v Sloveniji jih je 15). Izjemen uspeh je dosegel tudi Tjaš Ajdovec, zbral je 30 točk in postal zlati maturant.

Naziv zlatega maturanta se je za las izmuznil Viti Kontelj in Janu Kastelicu, dosegla sta 29 točk.
Lep uspeh so dosegle tudi Lea Celin, ki je zbrala odličnih 28 točk ter Špela Kresevič Frank in Klavdija Žalec, ki imata 27 točk.

Andraž Kristan pa je dosegel izjemen uspeh pri izpitu iz matematike (osnovna raven), saj je zbral vse možne točke (100 odstotnih točk)..

Poleg gimnazijcev, ki so opravljali splošno maturo v celoti, je 5. predmet splošne mature opravljalo še 12 dijakov naše šole, in sicer iz programa strojni tehnik, tehnik računalništva in ekonomski tehnik, vsi so bili pri opravljanju izpita uspešni (v Sloveniji 85,75 %).

Rezultati letošnje splošne mature kažejo na to, da so dijakinje in dijaki maturo vzeli resno in se – kljub neugodni situaciji v zvezi z epidemijo covida-19 in posledičnim izobraževanjem na daljavo – dobro pripravili na pisne in ustne izpite.

Iskrene čestitke, dragi maturantke in maturanti!

Želimo vam lepe počitnice ter še veliko nadaljnjih uspehov na študijskih in sploh življenjskih poteh.

Galerija slik.

Tajnica ŠMK SM

Sonja Škrlj Počkaj

Diamantni maturant Matej Trošt in zlati maturant Tjaš Ajdovec z ravnateljico ŠC Postojna

Maturanti postojnske gimnazije z razredničarkama


(Število obiskov: 177)
Dostopnost