Select Page

HEART & SOUL CONFERENCE  6. – 7. 5. 2021

Dijaki 3.a smo se v petek, 7. maja 2021, udeležili evropske konference gimnazij s pomenljivim naslovom Heart & Soul Conference. Konferenca se je pričela z nagovorom organizatorjev iz Finske – šole gostiteljice Schildtin lukio iz Jyväskyle. Sledilo je predavanje finskega nevrologa o čustvih in stresu v času korone, potem pa smo se dijaki udeležili različnih delavnic na daljavo.

Nekaj naših vtisov smo strnili v spodnjem prispevku…

Prijavila sem se na delavnico petja in delavnico načrtovanja svojih sanj in ciljev. Na delavnici petja smo prek platforme Microsoft Teams spremljali finske dijake v njihovi glasbeni učilnici, kjer so skupaj peli in igrali na različne inštrumente, mi pa smo se jim ob najbolj znanih pesmih pridružili. Na delavnici načrtovanja sanj pa smo (lahko na računalniku ali s papirjem in lepilom) ustvarili kolaž slik, ki nas spominjajo na naše cilje oziroma sanjske destinacije… Na koncu smo lahko svoj kolaž tudi podrobneje predstavili.  – Lana M.

Udeležila sem se plesne delavnice in delavnice ,Kako načrtovati svoje sanje’. Na plesni delavnici smo se učili plesati raznovrstne finske plese. Voditeljico smo spremljali v živo na YouTubu, kjer nam je kazala gibe, mi pa smo jo poskušali posnemati. Delavnica je bila zelo sproščujoča. Na delavnici kjer smo načrtovali svoje sanje, pa smo na začetku razmišljali, kaj sploh so sanje. Nato smo na računalniku izdelali nekakšno lepljenko slik, ki so govorile o naših sanjah. Vsak udeleženec je na koncu še opisal svojo lepljenko slik oz. svoje sanje. Na obeh delavnicah sem izredno uživala.  – Nuša K.

Na delavnici Yin joge smo spoznavali gibe za sprostitev mišične napetosti. Z vzdrževanjem različnih asan smo se učili tehnik sproščanja, ki so odlično nadomestilo vsakodnevnemu stresu.  – Neža V.

Udeležil sem se delavnice načrtovanja svojih sanj in delavnice kreativnega pisanja. Na slednji smo vsi udeleženci skupaj napisali zgodbo, tako da je vsak dodal po eno poved.  – Jakob Š.

V času pandemije je čas zastal tudi nam, najstnikom. Izgubili smo številne stike, kratke pogovore, priložnosti za izmenjevanje izkušenj in skrbi. Konferenca je bila odlična priložnost za klepet z vrstniki in krasno nadomestilo Zoom pouku. Veseli smo, ker smo se lahko udeležili tega pomembnega dogodka, veselimo pa se tudi prihodnjih sodelovanj in srečanj z novimi prijatelji. 


(Število obiskov: 50)
Dostopnost