Select Page

V februarju je potekal tradicionalni dijaški pesniški natečaj Makse Samsa, ki ga je ob slovenskem kulturnem prazniku razpisala Gimnazija Ilirska Bistrica in je predstavljal predizbor za slovenski nagradni pesniški natečaj za srednješolce mala Veronika. Po mnenju šolske strokovne komisije, v sestavi Katja Koren Valenčič, prof. slov., Tadeja Logar, prof. slov., Tamara Rojc, prof. slov., in Teja Logar Morano, pesnica in prof. ume., je bila najboljša pesem avtorice Ane Velenik, dijakinje 3. letnika gimnazijskega programa, z naslovom Konstanta. Ana Velenik si je prislužila posebno priznanje in sodelovanje na natečaju mala Veronika.

Mala Veronika tokrat že šesto leto spodbuja mlade pesniške upe k pesniškemu izražanju in odpira pot za predstavitev njihovega pesniškega ustvarjanja. Tako bo Mala Veronika tudi letos dobila svojega mladega lavreata ali lavreatinjo. Strokovna komisija male Veronike, v sestavi dr. Zoran Pevec, predsednik, pesnik in literarni teoretik, Aleš Jelenko, pesnik, prozaist in esejist, in Tonja Jelen, pesnica, recenzentka in profesorica slovenščine, je izbrala pet nominirank, meda katerimi je tudi dijakinja Gimnazije Ilirska Bistrica Ana Velenik.

Nagrado mala Veronika 2021 prejme tisti nominiranec_ka, ki na spletnem glasovanju zbere največ glasov. Objavljene pesmi najdete tukaj. Pesmi so prikazane v naključnem vrstnem redu. Glasujete s klikom na zvezdico na sliki. Glasujete lahko samo enkrat in samo za eno pesem.

Spletno glasovanje za pesmi mladih pesnikov in pesnic bo potekalo od torka, 6. aprila, do torka, 20. aprila.

Glasuj za pesem dijakinje Gimnazije Ilirska Bistrica
Ane Velenik z naslovom Konstanta

(mentorica: Katja Koren Valenčič, prof.).

Vabljeni k glasovanju ZA Ano Velenik!


(Število obiskov: 23)
Dostopnost