Select Page

V spomladanskem roku 2020 je poklicno maturo prvič opravljalo 58 dijakov – tehnikov (27 strojnih, 18 ekonomskih in 13 tehnikov računalništva), uspešnih je bilo 55 dijakov, kar predstavlja 94,8 %. Splošni uspeh na poklicni maturi, izražen v povprečnem številu točk, je bil 16,85 točke (šteti so dijaki, ki so opravili maturo oz. tisti, ki so se udeležili vseh izpitov).

V tem roku je naslov zlatega maturanta osvojilo pet dijakov. To sta Kristjan Derenčin in Tilen Valenčič iz 4. H, Iva Agatić iz 4. S ter Gašper Perovič in Matija Tomažič iz 4. R/IB. Vsi do dosegli 22 točk.

Zlata maturantka
Iva Agatić iz 4. S

Zlata maturanta
Kristjan Derenčin in Tilen Valenčič iz 4. H

Do naslova zlatega maturanta je štirim dijakom zmanjkala samo ena točka. To so Miha Prudič iz 4. H, Saša Barrile in Megi Smerdelj iz 4. S ter Nejc Frank iz 4. R/IB.

Sedmim sta do naslova zmanjkali dve točki. To so strojni tehniki Gregor Čuk, Miha Dovgan, Patrik Lautar, David Vereš, Andraž Volk in Lovro Žnidaršič ter tehnik računalništva Luka Vadnjal.

Dijakinja programa ekonomski tehnik Saša Barrile je pri angleščini dosegla 100 % točk, dijaka Miha Prudič (4. H) in Matija Tomažič (4. R) pa sta dosegla 100 % točk pri matematiki.

Fotogalerija

V Postojni, dne 7. 7. 2020

 

 

Tajnica ŠMK za PoM
Kajetana Tornič, mag. ekon. ved


(Število obiskov: 185)
Dostopnost