Select Page

V petek, 18. in soboto 19. oktobra, smo na Šolskem centru Postojna v sodelovanju z izkušenimi mentorji pod vodstvom Nejca Konjeviča in s finančnimi sredstvi Javne agencije SPIRIT Slovenija izvedli Startup weekend, ki se ga je udeležilo kar 37 udeležencev (dijakov Šolskega centra Postojna in osnovnošolcev vseh treh osnovnih šol postojnske občine).

Dogodek se je pričel v petek z registracijo udeležencev (med 15.00 in 16.00), nadaljevali smo z motivacijskim predavanjem in predstavljanjem idej udeležencev ter formiranjem podjetniških timov. Izkušeni mentorji so imeli več predavanj s podjetniškimi vsebinami, ki so jih udeleženci potrebovali za uspešno delo. Po timih so dijaki in osnovnošolci delali pozno v noč, nekateri celo do sobotnega jutra. Udeleženci so prespali na Šolskem centru Postojna.

Sobota se je pričela z zajtrkom in izboljševanjem prototipov rešitev in preverjanjem ustreznosti rešitev pri potencialnih strankah. Sledilo je predavanje na temo predstavitve poslovne ideje in priprava pitcha poslovnih idej. Podjetniški timi so pred vsemi udeleženci in komisijo predstavili svoje podjetniške ideje in odgovarjali na vprašanja komisije. Po pitchih je komisija podelila več nagrad. Nagrado za najboljšo idejo je prejel tim treh osnovnošolk, ki je razvijal turistične spominke. Naslednja nagrada je bila nagrada za najboljši prototip, ki ga je prejel tim osnovnošolcev, ki je razvijal zložljivo orodje. Tretja podeljena nagrada je bila nagrada za najboljši pitch, prejel pa jo je tim osnovnošolcev, ki je predstavljal aplikacijo za reševanje najstniških težav.

Ob zaključku so bili vsi sodelujoči utrujeni, a zadovoljni, saj so se imeli super, veliko so se naučili in doživeli življenjsko pomembno izkušnjo.

Na Šolskem centru Postojna smo prepričani, da sta podjetnost in podjetništvo lastnosti, ki bosta mladim omogočila izpeljavo njihovih načrtov, okolju v katerem bodo delovali pa omogočili hitrejši razvoj in kakovostnejše življenje.

Prizadevamo si za dvig podjetnosti in podjetništva pri mladih in v tej smeri delujemo v vseh srednješolskih programih, ki jih izvajamo na Šolskem centru Postojna.

Galerija slik

Mentor Start up vikenda na ŠC Postojna
mag. Uroš Turk


(Število obiskov: 107)
Dostopnost