Select Page

Gimnazija Ilirska Bistrica je v okviru prostovoljskega projekta Simbioza giba v ponedeljek, 15. oktobra, in v četrtek, 18. oktobra 2018, v športni dvorani Osnovne šole Antona Žnideršiča organizirala brezplačno gibalno vadbo za stanovalce Doma starejših občanov Ilirska Bistrica, člane Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Ilirska Bistrica in uporabnike Društva za duševno zdravje in kreativno preživljanje prostega časa VEZI.

V ponedeljek, 15. oktobra 2018, smo med 11. in 12. uro pod mentorstvom profesorice športne vzgoje Marinke Gabriel medgeneracijsko gibali gimnazijci 1. in 2. letnika Gimnazije Ilirska Bistrica in gibanja željni uporabniki Društva VEZI. Z gibalno vadbo, ki je povezala srednješolce in člane društva, smo želeli destigmatizirati duševno bolezen v družbi in preseči predsodke do oseb s težavami v duševnem zdravju, obenem pa smo s tem obeležili svetovni dan duševnega zdravja, ki ga na pobudo Svetovne federacije za duševno zdravje vsako leto praznujemo 10. oktobra.

V četrtek, 18. oktobra 2018, pa smo med 10. in 11. uro pod mentorstvom profesorice športne vzgoje medgeneracijsko gibali dijaki 3. letnika programa tehnik računalništva Gimnazije Ilirska Bistrica, stanovalci Doma starejših občanov in člani Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje.

Udeleženci vadbe smo se predstavili, ogreli, izvedli raztezne vaje in vaje za moč ter se preizkusili v različnih športnih igrah z žogo. Mlajši in starejši udeleženci vadbe smo se zabavali in uživali v skupnem druženju ob gibanju.

Projekt Simbioza giba nas je nagovarjal, da smo si mladi in starejši podali roke ter skupaj sodelovali pri telesnih aktivnostih. Naš namen je bil, da skupaj spoznamo, kako pomembno je gibanje za naše zdravje. Telesno vse prej kot nespretni člani Društva VEZI, Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje in stanovalci Doma starejših občanov so nas povsem prevzeli, zato upamo, da se zopet vidimo.

Galerija slik

Dijaki 1. A, 2. A in 3. R oddelka z mentorico Marinko Gabriel


(Število obiskov: 51)
Dostopnost