Select Page

Na Šolskem centru Postojna in Gimnaziji Ilirska Bistrica bomo svetovni dan filozofije in mednarodni dan strpnosti obeležili z razmisleki dijakov o smislu življenja, strpnosti in obrekovanju ter o tem, kakšno Slovenijo si želimo. Zapise razmislekov in druge izdelke (fotografije, likovne izdelke, plakate itd.) bomo razstavili na panojih po šoli. S to gesto želimo z »ljubeznijo do modrosti« (smisel življenja – mojega, tvojega, našega – je eden najtežje ujemljivih filozofskih konceptov) vstopiti v zavest dijakov in zaposlenih naše šole oz. biti s tovrstno ljubeznijo prisotni v našem okolju. Želimo širiti zavest o pomenu strpnosti in aktualizirati problematiko obrekovanja ter sporočiti odločevalcem na lokalni in nacionalni ravni, kaj mlade moti v naši domovini in kaj je treba spremeniti, da bi nam vsem bilo lepše.

Strokovni aktiv učiteljev filozofije, sociologije, psihologije in umetnosti


Letošnji dan filozofije, katerega tema je NELAGODJE SMISLA, obeležujemo v četrtek, 15. novembra 2018

Svetovni dan filozofije 2018 – Nelagodje smisla / Vabilo k sodelovanju / Več o UNESCOVEM svetovnem dnevu filozofije


Letošnji mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo, katerega tematski naslov je STOP OBREKOVANJU, obeležujemo v petek, 16. novembra 2018

Splošne informacije o mednarodnem dnevu strpnosti in projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo za šolsko leto 2018/2019 (za dijake) / Projekt Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo za šolsko leto 2018/2019 (za učitelje)


Ustvarjalno-dramilni natečaj KAKŠNO SLOVENIJO SI ŽELIM

Razpis društva Jasa KAKŠNO SLOVENIJO SI ŽELIM / Deset dramilnih zapovedi


Svetovni dan filozofije 2017: Poresničnost; med resnico in lažjo

Vir: YouTube, Svetovni dan filozofije 2017: Poresničnost; med resnico in lažjo, dostopno na: https://www.youtube.com/watch?v=mclMkxIOCUY (10. 7. 2018)


(Število obiskov: 33)
Dostopnost