Select Page

Fakulteta za družbene vede bo v četrtek, 18. januarja 2018, ob 12. uri organizirala dogodek Proti kulturi laži za dijake in študente, s katerim želimo mlade osvestiti in izobraziti o aktualni in vedno bolj pereči temi lažnih novic.

S predstavitvijo prispevkov o lažnih novicah in drugih lažnih vsebinah želimo mlade izobraziti o vseprisotni in premalo raziskani problematiki, jim na njim prijazen način predstaviti ključne dimenzije lažnih novic, jim predati smernice in znanje za prepoznavo lažnih vsebin, predvsem na spletu, ter jim ponuditi tudi rešitve (prepoznavanje lažnih novic, preverjanje verodostojnosti virov ipd.). Menimo, da je prihodnost mladih odvisna tudi od ozaveščenosti o lažnih vsebinah in prepoznave verodostojnosti (predvsem) digitalnih medijev, s katerimi odraščajo.

Delavnice in predavanja bodo izvedli pedagogi in raziskovalci FDV v sodelovanju s strokovnjaki iz prakse ali medijev.

Zaradi lažje organizacije je potrebna prijava na vsak dogodek posebej. Zaradi omejitve prostorov je število udeležencev omejeno, zato priporočamo, da s prijavami pohitite. Na popoldansko okroglo mizo se ni potrebno prijaviti, namenjena pa je tudi medijem in drugim zunanjim javnostim.

Več informacij in program dogodka s povezavami na prijave

Za več informacij prosim pišite na naslov nina.erjavec@fdv.uni-lj.si

Vljudno vabljeni!

Izr. prof. dr. Samo Kropivnik,
Prodekan za razvoj, kakovost in mednarodno sodelovanje


(Število obiskov: 25)
Dostopnost