Select Page

Z delom  v projektu pri pouku NEMŠČINE so si nagrado prislužili dijaki 1. letnika gimnazije (TJ 2) in dijakinji 2. letnika gimnazije (TJ 3), še posebej pa dijaki:

Žiga KLUN, Ivona BALUKČIĆ in Katarina KOCMAN iz 1. A ter
Lea KALISTER, Matevž GOMBAČ in Katja URBAS iz 1. B.

 

OBRAZLOŽITEV priznanja:

“Projekt obravnava aktualno tematiko migracije. Prek sodelovalnega projektnega dela so šole partnerice iz Turčije, Nemčije in Slovenije ozavestile dijake o kulturnih in družbenih spremembah, ki se odvijajo na naših tleh v zadnjih letih.

Dijaki so se približali vprašanju migracij in ozadju migracij na njim zanimiv in motivacijski način, pri tem je bil uporabljen širok nabor interaktivnih orodij, primernih za ciljno skupino (Kahoot, Padlet, Quizzis, Linoit, Photogramio, Answergarden). Poleg izmenjave mnenj, reševanja kvizov in ustvarjanja plakatov so v okviru projekta potekali tudi obiski in intervjuji migrantov na terenu. Projekt je bil ustrezno umeščen v kurikul z vidika pridobitve in spopolnjevanja jezikovnih veščin. Iz objav v spletni učilnici TwinSpace je razvidna zelo dobra in organizirana komunikacija med projektnimi partnerji. Razvidna je tudi zelo dobro planirana porazdelitev nalog in vlog v projektu. V okviru projekta je bila predvidena tudi evalvacija projekta, ki je bila izvedena s pomočjo spletnih aplikacij za evalvacijo (learning apps in Answergarden), kar je v eTwinningu redkost.

Projekt je zelo primeren za kandidaturo v okviru Move2Learn pobude.”

Ekipa eTwinning

Vsem sodelujočim iskrene čestitke! 

                                                                                mentorica Lidija Mlakar, prof.


(Število obiskov: 19)
Dostopnost