Select Page

Na Gimnaziji Ilirska Bistrica je v času od 10. januarja do 2. februarja 2017 potekal dijaški pesniški natečaj Makse Samsa, ki je predstavljal predizbor za slovenski nagradni pesniški natečaj za srednješolce “Mala Veronika” in hkrati obeleževal slovenski kulturni praznik. Oddane pesmi je pregledala in o zmagovalni pesmi odločila tri članska strokovna komisija slavistk. Po mnenju strokovne komisije je bila najboljša pesem avtorice Jane Frank, dijakinje 4. letnika gimnazijskega programa, z naslovom Podmnožica življenja je sreča. Jana Frank si je prislužila posebno priznanje in sodelovanje na natečaju “Mala Veronika”.

Nagradni pesniški natečaj za srednješolce »Mala Veronika« organizira Fit media d.o.o., pobudnica in organizatorica podelitve nacionalne pesniške nagrade Veronikina nagrada za najboljšo pesniško zbirko leta in Zlatnika poezije, ki se podeli pesnikom za življenjski pesniški opus. S pesniškim natečajem želijo mlade spodbujati k pesniškemu izražanju in jim ponuditi prostor za promocijo njihovega pesniškega ustvarjanja.

Glavna nagrada pesniškega natečaja “Mala Veronika” je 400 € bruto za zmagovalno pesem oziroma avtorja/avtorico pesmi in predstavitev pesmi na večeru poezije, kjer bodo podelili Veronikino nagrado in Zlatnik poezije 2017.

Ocenjevanje: Ocene za izbor najboljše pesmi za nagrado »Mala Veronika« bosta dali 3-članska strokovna žirija, ki jo imenuje organizator natečaja, in »občinstvo«.

Pesmi, ki sodelujejo na nagradnem pesniškem natečaju za srednješolce »Mala Veronika«, so objavljene na sledeči povezavi: http://www.veronikini-veceri.si/natecaj-mala-veronika-2017/pesmi.html

Obdobje e-glasovanja »občinstva«: Svoj glas oddate na spletni strani projekta www.veronikini-veceri.si od 29. marca 2017 od 8. ure do 26. aprila 2017 do 15. ure, in sicer vas vabimo, da glasujete za pesem avtorice Jana Frank, dijakinje Gimnazije Ilirska Bistrica.

Hvala za vaš oddani glas!


(Število obiskov: 22)
Dostopnost