Select Page

Mobilnost v Španijo

2. srečanje šolskih partnerstev projekta KeyComps v Madridu
V dneh med 2. in 6. majem, smo se 4 dijakinje 2.A in 2.B razreda ter profesorica Gospodarič, udeležile 2. srečanja šolskih partnerstev projekta KeyComps v okviru programa Erasmus+. Tokratno srečanje je organizirala srednja šola IES Cañada Real iz Galapagarja, ki leži v predmestju Madrida.
Prvi dan smo večinoma porabile za pot, naslednji dan pa smo si ves dan ogledovale center Madrid pod vodstvom prof. Gospodarič, ki mesto zelo dobro pozna. V ponedeljek smo ves dan preživeli na šoli naših gostiteljev, si jo ogledali, ter si med seboj predstavili rezulate nalog, ki smo jih morali opraviti do srečanja: ogled lokalnega muzeja, obisk ekološko naravnanega podjetja in kratek video o ločevanju odpadkov in energetski učinkovitosti šole. Za kosilo so nam pripravili paello, potem pa so dijaki v delavnicah spoznavali države partnerjev v projektu, učitelji pa smo se dogovarjali o nadaljnem delu in poteku projekta. Dan smo zaključili s skupno večerjo s tradicionalnimi španskimi jedmi.
Naslednji dan smo se odločile izkorititi priložnost in si ogledale teniški turnir serije Masters, Madrid Open. Zelo smo uživale, saj smo videle tri dvoboje ter večino najboljših igralcev tenisa, med njimi tudi Federerja, Murrya, Šarapovo in Kvitovo.
Sreda je bil dan za odhod domov, z letališča v Benetkah smo se vrnile v večernih urah, malo utrujene vendar zadovoljne in polne novih izkušenj.

prof. Katarina Gospodarič

(Število obiskov: 23)
Dostopnost