Select Page

Dijaški natečaj za filozofski esej z nagradnim skladom z rokom 1. marec 2024.

Oddelek za filozofijo na Filozofski fakulteti v Mariboru prireja nagradni natečaj za dijakinje in dijake iz pisanja filozofskega eseja na temo iz naslova: »Vojna in mir: ali so vojne lahko pravične?«

Namen natečaja je spodbuditi filozofsko razmišljanje in izražanje med srednješolsko populacijo, tokrat okoli še preveč aktualne teme. Eseji lahko vsebujejo vse vrste filozofskih vprašanj o vojni, na primer, ali je vojna lahko etično utemeljena, ali so takšna sredstva, uporabljena v vojni, kako jo končati in kakšne so pravične in moralne kazni za storilce, ali ima pacifizem močnejše moralne temelje od zagovora vojne in podobno.

Rok za oddajo eseja v dolžini od 1500 do 2000 besed je 1. marec 2024.

Na natečaju lahko sodelujete vsi dijaki/nje ŠC Postojna, ki pošljete svoje izdelke z navedbo svojega imena in priimka ter oddelka, ki ga obiskujete, na e-naslov: gorazd.brne@scpo.si.

Še posebej pa ste vabljeni k sodelovanju dijaki/nje 4. letnika gimnazije.

Razpisani nagradni sklad natečaja je naslednji:

  1. nagrada v višini 400 evrov,
  2. nagrada v višini 300 evrov,
  3. nagrada v višini 200 evrov.

Natečajna komisija bo sestavljena iz članic in članov Oddelka za filozofijo na Filozofski fakulteti v Mariboru, ki so: dr. Boris Vezjak, dr. Janez Bregant, dr. Smiljana Gartner in mag. Niko Šetar. Imena prejemnic in prejemnikov nagrad bodo javno sporočena na straneh Filozofske fakultete v Mariboru in Facebook strani Oddelka za filozofijo Filozofske fakultete v Mariboru v roku enega meseca po njegovem zaključku. Oddelek si pridržuje pravico do javne objave vseh treh esejev.

Gorazd Brne, prof. fil.


(Število obiskov: 42)
Dostopnost