Select Page

Amnesty International je mednarodna organizacija, ki se že več kot 60 let bori proti kršitvam človekovih pravic po svetu in si prizadeva za bolj pravičen svet. Vsako leto organizira tudi maraton pisanja apelov, pod imenom Pišem za pravice, ki je postal največji svetovni dogodek za človekove pravice.

V mesecu decembru, ko obeležujemo mednarodni dan boja za človekove pravice, smo tudi na Šolskem centru Postojna pisali za nekaj izpostavljenih posameznikov iz Mjanmara,  Avstralije, Kirgizistana in Tunizije.

Sodelovali so dijaki iz 3. a, 3. s, 2. a, 2. s, 1. a, 1. s, 1. t in 1. v ter napisali 91 apelov oblastem omenjenih držav in zahtevali, da se kršenje pravic nemudoma neha. Dijaki iz 3. a so prispevali tudi 74 podpisov pod spletne peticije, nekaj dijakov pa je v manjših skupinah napisalo tudi 10 solidarnostnih pisem, s katerimi so aktivistom sporočili, da jim stojijo ob strani.

Več o tej akciji si lahko preberete na spletni strani https://www.amnesty.si/pisem-za-pravice-2023 in svoj glas prispevate tudi vi.

 

 


(Število obiskov: 119)
Dostopnost