Select Page

V spomladanskem roku 2021je poklicno maturo prvič opravljalo 82 dijakov – tehnikov (40 strojnih, 20 ekonomskih in 22 tehnikov računalništva) od tega jih je bilo uspešnih 77, kar predstavlja 93,90 %. Splošni uspeh na poklicni maturi, izražen v povprečnem številu točk  je bil 16,2 točke.

Naslov zlatega maturanta osvojilo šest dijakov. Vseh 23 točk je dosegla ekonomska tehnica Valentina Bizjak iz 4. S; 22 točk in s tem naziv zlatega maturanta so dosegli še Maria Rosa Černetič, Jure Ipavec, Nina Košorog in Mateja Mulec, vsi dijaki programa ekonomski tehnik ter Miha Škrabolje, dijak programa tehnik računalništva.

V tem roku je do naslova zlatega maturanta petim dijakom zmanjkala samo ena točka. To so Peter Meden iz 4. H, Linda Berisha iz 4. S ter Jernej Ivančič, Enej Požar in Tjaša Vičič vsi  iz 4. R/IB.

Trem sta do naslova zmanjkali dve točki. To je strojni tehnik Žan Poje iz 4. H ter tehnika računalništva Nejc Brnelič in Peter Radosavljevič.

Dijak programa ekonomski tehnik Jure Ipavec je pri matematiki dosegel 100 % točk, dijakinja Valentina Bizjak  pa je dosegla 100 % točk pri projektni nalogi.

Vseh 8 točk pri slovenščini so dosegli Valentina Bizjak, Maria Rosa Černetič, Nina Košorog in Mateja Mulec.

100 % točk pri projektni nalogi so dosegli tudi Peter Debevec, Jernej Ivančič, Enej Požar, Peter Radosavljevič, Tilen Smrdel in Miha Škrabolje, vsi dijaki programa tehnik računalništva.

Čestitamo!      

V Postojni, dne 7. 7. 2021
Tajnica ŠMK za PoM
Kajetana Tornič, mag. ekon. ved

CELOTNA FOTOGALERIJA


(Število obiskov: 131)
Dostopnost