Select Page

Med okni in vrati postojnske srednješolske stavbe dijaki in dijakinje nabirajo znanje in vztrajno stopajo izobrazbi naproti. V torek, 26. novembra 2019, so na široko odprli šolska vrata in medse povabili obiskovalke ter obiskovalce.

Torkovo popoldansko druženje se je pričelo s krajšim uvodnim programom. Ravnateljica Helena Posega Dolenc je v nagovoru zbranim predstavila izobraževalne programe, ki se v okviru Šolskega centra Postojna izvajajo, dijaki in dijakinje šole pa so z mladostno razposajenostjo predstavili svoje talente. Inovativni nastop dramskega krožka šole, prikaz ustvarjanja članic likovnega krožka in doživetja z mednarodnih izmenjav so zbranim ponudili prve vtise o vsem, kar se med srednješolskimi klopmi dogaja.

Pripravljen je bil širok nabor delavnic in aktivnosti. Obiskovalci so se lahko srečali z vsebinami, ki jih ponujajo program gimnazija, program ekonomski tehnik in strojna šola, predstavljene pa so bile tudi vsebine programa računalniški tehnik, ki se izvaja v Ilirski Bistrici. V delavnice se je bilo mogoče aktivno vključiti – mladi so se preizkusili v zgodovinskem kvizu, v nemščini so se po šoli odpravili na lov za zakladom, preizkušali so se v poznavanju italijanske in španske kulture, razmišljali so o vsebinah s področja športa, psihologije, biologije, matematike, pri kemijski delavnici pa so s pomočjo dušika celo ustvarili okusen sladoled. Srečali so se lahko tudi s širše družbenimi in poslovnimi vsebinami – raziskovali so potrošništvo, trg dela, bonton poslovnežev. V okviru strojne šole so imeli priložnost, da si od blizu ogledajo potek dejavnosti, kot so struženje, varjenje ali menjava avtomobilskih pnevmatik, hkrati pa so lahko spoznali tudi vse, kar ponuja sodobno opremljen ICST – Izobraževalni center sodobnih tehnologij.

Dijaki in dijakinje Šolskega centra Postojna so skupaj s profesorji in profesoricami šole zadovoljni, da obstajajo priložnosti, ko lahko vse, kar napolnjuje njihove dni, delijo s tistimi, ki se bodo na nove poti izobraževanja podali v prihodnosti. Dan odprtih vrat šole potrjuje, da Šolski center Postojna ob izobrazbi daje še tisto nekaj, kar mladi iščejo – daje izkušnje, prostor za razvijanje interesov, doživetja.

Galerija slik

Tadeja Logar


(Število obiskov: 107)
Dostopnost