Select Page

V sredo, 9.10.2019, smo se dijaki tretjih letnikov Gimnazije Postojna in Ilirska Bistrica odpravili na športno-podjetniški-naravoslovni tabor na Debelem rtiču.

Najprej smo se ustavili v Strunjanu, kjer smo si ogledali Strunjanske soline ter tamkajšnje rastline in živali.
Pot smo nadaljevali proti Luki Koper, kjer smo imeli voden ogled pristanišča.
Ko smo prispeli do Debelega rtiča, smo se najprej namestili po sobah in nadaljevali s športnimi dejavnostmi. Igrali smo odbojko, nogomet in košarko. Po končanih aktivnostih smo imeli večerjo. Tisti, ki smo želeli, pa smo dan lahko zaključili s plavanjem v bazenu.

Drugi dan se je začel z jutranjo telovadbo, potem pa hitro odšli na zajtrk. Dopoldanske dejavnosti so imele naravoslovno vsebino, saj smo analizirali vodo in prst ter preučevali rastline in živali. Pričakala nas je tudi posebna malica, ki nam jo je pripravila profesorica Tomazin.
Po kosilu smo se odpravili v hotel Arija, kjer smo imeli podjetniške delavnice, s katerimi smo nadaljevali v petek dopoldne. Ko smo zaključili z le-temi, smo lahko odšli na bazen, na obalo, ali pa igrali športne igre.
Letovišče smo zapustili po končanih dejavnostih in se odpravili proti zadnji destinaciji našega tabora, Škocjanskemu zatoku. Tam smo spoznali različne rastlinske in živalske vrste ter se podučili o pomembni vlogi tega kraja za Slovenijo.

V Postojno smo prispeli okrog šestih. Na ta tabor nam bodo ostali sami lepi spomini.

Lana Intihar, Laura Štefančič, 3.b


(Število obiskov: 20)
Dostopnost