Select Page

V petek, 12. in soboto 13. oktobra, smo na Šolskem centru Postojna v sodelovanju z izkušenimi mentorji (Nejcem, Lauro in Maticem) in s finančnimi sredstvi Javne agencije SPIRIT Slovenija izvedli Startup weekend, ki se ga je udeležilo kar 32 dijakov Šolskega centra Postojna, ter študenti Višje strokovne šole Postojna.

Dogodek se je pričel v petek z registracijo udeležencev (med 15.00 in 16.00), nadaljevali smo z motivacijskim predavanjem in predstavljanjem idej udeležencev ter formiranjem podjetniških timov. Izkušeni mentorji so imeli več predavanj s podjetniškimi vsebinami, ki so jih udeleženci potrebovali za uspešno delo. Po timih so dijaki in študenti delali pozno v noč, nekateri celo do sobotnega jutra. Udeleženci so prespali na šoli.

Sobota se je pričela z zajtrkom in izboljševanjem prototipov rešitev in preverjanjem ustreznosti rešitev pri potencialnih strankah. Sledilo je predavanje na temo predstavitve poslovne ideje in priprava pitcha poslovnih idej. Podjetniški timi so pred vsemi udeleženci in pred komisijo predstavili svoje podjetniške ideje in odgovarjali na vprašanja komisije. Po pitchih je komisija podelila več nagrad podjetniškim timom za njihove odlične poslovne ideje. Nagrado za najboljši izdelek je prejel tim pod vodstvom dijaka Mihe Hrovatina, ki je razvijal idejo»Oglaševalska bio vrečka«.

Ob zaključku so bili vsi sodelujoči utrujeni, a zadovoljni, saj so se imeli super, veliko so se naučili in doživeli življenjsko pomembno izkušnjo.

Na Šolskem centru Postojna smo prepričani, da sta podjetnost in podjetništvo lastnosti, ki bosta mladim omogočila izpeljavo njihovih načrtov, okolju v katerem bodo delovali pa omogočili hitrejši razvoj in kakovostnejše življenje.

Prizadevamo si za dvig podjetnosti in podjetništva pri mladih in v tej smeri delujemo v vseh šolskih programih, ki jih izvajamo na šoli.

Galerija slik

mag. Uroš Turk


(Število obiskov: 41)
Dostopnost