Select Page

Med 17. in 19. februarjem je v Celju potekal Ustvarjalnikov startup vikend. Dijaki gimnazije iz Postojne in Ilirske Bistrice Luka Nikolić, Žan Černe, Patrik Benčina, Luka Poženel, Luka Gregorn in Tevž Sedmak smo se nanj odpravili z dvema idejama.

V petek smo predstavili ideji o prenosni napravi za zaznavanje glutena v hrani Glukagen in portalu za iskanje praks Najdiprakso. Obe sta bili izbrani med 16 najboljših, katere smo čez vikend z dijaki iz cele Slovenije razvijali in pripravljali na zaključno predstavitev pred komisijo.

Predstavitev smo opravili več kot uspešno, saj smo prejeli kar tri od petih nagrad. Glukagen je dobil nagradi za Naj idejo po izboru udeležencev in Naj dejo po izboru komisije, Najdiprakso pa nagrado za Naj storitev.

Seveda pa naša projekta še zdaleč nista zaključena. Dodatno se bomo začeli povezovati še s strokovnjaki iz različnih področij, da bomo lahko obe ideji tudi čim prej realizirali.

Velika zahvala gre celotnemu Ustvarjalniku, še posebaj mentorju Nejcu Konjeviču, ki nam vedno stoji ob strani in nam pomaga ter Reneeju Vozlju, kateri je sodeloval v šovu Štartaj Slovenija in ima svojo pivovarno Knap.

Prilagamo še nekaj povezav do prispevkov, kjer so nas omenjali.

http://www.24ur.com/novice/slovenija/ni-me-strah-ker-vem-da-se-bom-znasla.html

http://www.radiocapris.si/novice/n/primorski-dijaki-predstavili-inovativna-izdelka-glukagen-in-najdipraksosi

http://www.radio94.si/prodorne-ideje-dijakov-sc-postojna-prepricale-na-startupu/

http://cekin.si/clanek/izobrazevanje_in_zaposlitev/glukagen-naprava-ki-v-hrani-odkriva-gluten.html

Luka Nikolić, 3. a


(Število obiskov: 25)
Dostopnost