Select Page

simbioza2017

V okviru vseslovenskega prostovoljskega projekta Simbioz@ bodo tudi letos potekale delavnice računalniškega opismenjevanja starejših.

Simbioz@ je prostovoljski projekt, ki temelji na medgeneracijskem sodelovanju, solidarnosti in spodbujanju vseživljenjskega učenja. Osrednji namen akcije je omogočiti starejšim pozitivno izkušnjo z računalnikom, vzbuditi in okrepiti njihovo samozavest, jih motivirati za nadaljnje učenje, uporabo računalnika, interneta in mobilne telefonije.

Dijaki, ki bi želeli sodelovati v projektu kot prostovoljci in pomagati pri poučevanju starejših, se lahko prijavite v svetovalni službi do 5. 4. 2017 med 10.15 in 11.00. Tam boste dobili tudi vse potrebne informacije.

Delavnice bodo potekale v računalniških učilnicah v mesecu maju med 13. 30 in 15. 00 ali  7. in 8. uro.

Ker boste starejšim posredovali le osnovna znanja (word, elektronska pošta, internet, mobilna telefonija), ni potrebno, da imate na tem področju veliko znanja. Pomembnejša je potrpežljivost in prijaznost.

Samo poučevanje bo obegalo 20 šolskih ur, vsak prostovoljec bo izbral obseg ur, ki bi jih opravil (lahko le eno delavnico – dve šolski uri). Število ur se vam bo štelo k opravljanju obveznih izbirnih vsebin oziroma interesnih delavnosti.

                                                                                                  Svetovalna služba


(Število obiskov: 25)
Dostopnost