Select Page

V začetku oktobra smo se profesorice Šolskega Centra Postojna udeležile prvega srečanja projekta VIC#2: Values, Identity, Culture Europroject: Education Without Frontiers, ki povezuje osem evropskih partnerskih šol.

Uvodno srečanje projekta je organizirala ekipa srednje šole Second Lyceum of Kalamaria, Thessaloniki, ki je v grškem Solunu od 2. do 4. oktobra 2024 gostila učitelje iz Avstrije, Danske, Luksemburga, Nizozemske, Portugalske, Slovaške in Slovenije. Program je ponujal priložnosti za razpravo o vrednotah, ki gradijo identiteto posameznih narodov, in vrednotah, ki so skupne celotnemu evropskemu prostoru. Tako so bila postavljena idejna izhodišča nadaljnjih aktivnosti za dijake in učitelje znotraj projekta. Učitelji smo se udeležili posameznih ur pouka, spoznali specifike grškega izobraževalnega sistema in imeli možnost primerjati tamkajšnjo pedagoško prakso s pristopi, ki so blizu našemu šolskemu sistemu. Sestanek je bil namenjen tudi vzpostavljanju novih povezav na ravni mednarodnega sodelovanja učiteljev in dijakov.

Gostoljubni Grki so dejavnosti projekta v pravšnji meri prepletli tudi z vsebinami iz bogate zgodovine svoje dežele, približali so nam utrip kulture in zanimive življenjske navade.

Eva Kristan, Katja Koren Valenčič in Tadeja Logar Surina


(Število obiskov: 76)
Dostopnost