Select Page

Oddelek za dramaturgijo in scenske umetnosti na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani razpisuje prvi natečaj za najboljšo refleksijo (kritični premislek) poljubne gledališke uprizoritve ali dramskega besedila med dijakinjami in dijaki slovenskih srednjih šol.

Dijakinje in dijaki naj skušajo v svojih besedilih esejističnega tipa opisati, opredeliti in zavzeti kritično stališče do ogledane gledališke, sodobnoplesne uprizoritve, performansa ali do (priporočeno: sodobnega slovenskega) dramskega besedila, ki so ga prebrali ali si ga ogledali uprizorjenega na odru. Refleksije naj vodi dramaturški razmislek o videnem ali prebranem, zaželeno pa je, kot rečeno, utemeljeno kritično stališče do obojega.

Rok za oddajo besedil, ki naj ne bodo daljša od 15.000 znakov s presledki, je 31. januar 2024. Besedila pošljite na naslov: dramaturgija.sprejemni@agrft.uni-lj.si. Na prvi strani naj bodo pod naslovom navedeni podatki o avtorju oziroma avtorici (ime in priimek, e-naslov, poštni naslov, razred ter naziv in naslov šole). Vsak udeleženec lahko sodeluje na natečaju samo z enim prispevkom. Razglasitev rezultatov bo na informativnem dnevu za srednje šole 16. februarja 2024, na AGRFT na Trubarjevi 3 v Ljubljani, objavljeni pa bodo na spletni strani AGRFT, kjer si bo mogoče prebrati tudi nagrajene prispevke.

Komisija, ki jo sestavljajo članici in člani Oddelka za dramaturgijo in scenske umetnosti, bo trem najboljšim prispevkom podelila nagrade v višini 300 evrov (1. mesto), 200 evrov (2. mesto) in 100 evrov (3. mesto), vsem nagrajencem pa bomo podarilili tudi paket knjig o dramatiki in uprizoritvenih umetnostih.

Vabljeni!

Oddelek za dramaturgijo in scenske umetnosti UL AGRFT


(Število obiskov: 83)
Dostopnost