Select Page

Ker ljubita modrost, sta se Maja Škrlj in Sara Počkaj, dijakinji 4. B in 4. A/IB oddelka gimnazije, udeležili 16. državnega tekmovanja v pisanju filozofskega eseja, ki je potekalo v petek, 24. marca 2023, na Gimnaziji Ravne na Koroškem.

Mlade ljubitelje modrosti sta uvodoma nagovorila ravnatelj šole gostiteljice tekmovanja g. Dragomir Benko in organizator tekmovanja g. Andrej Adam. Nato je sledilo 120-minutno pisanje filozofskega eseja. Tekmovalci so imeli na voljo 10 esejskih vprašanj, ki so se dotikala petih področij filozofije in med katerimi so izbrali tisto, ki jih je nabolj nagovorilo. Odgovorjali so lahko na vprašanje stvarnosti (ontologija), vprašanje spoznanja (epistemologija), vprašanje morale (etika), vprašanje posameznika in skupnosti (politična filozofija) in vprašanje s področja filozofije religije. Po zaključku pisanja filozofskega eseja je sledilo kosilo in literani dogodek, ki so ga pripravili ravenski gimnazijci.

In rezultati?

Maja in Sara sta med 30 udeleženci zasedli 14. in 16. mesto, ki predstavljata nezanemarljiv uspeh, saj sta se pomerili v konkurenci z gimnazijci, ki obisujejo dodatne ure pouka filozofije kot izbirnega maturitetnega predmeta. Maji in Sari za prejeto priznanje čestitamo.

Galerija slik

Gorazd Brne, mentor


(Število obiskov: 87)
Dostopnost