Select Page

Portugalska 2015

V aprilu 2015 smo se jaz in moja sošolka Lara odpravile na prakso v tujini. Odšle smo v manjše mestece po imenu Barcelos na Portugalskem. Tam smo se nastanile v še nedokončanem študentskem naselju. 

Praktično usposabljanje smo opravljale v tamkajšnji srednji šoli v oddelku tajništva. Najina dela so bila urejanje raznih dokumentov, zlaganje nerešenih testnih pol, urejanje personalnih map profesorjev, urejanje arhiva, vezanje opravičil dijakov in še veliko več. Med tednom smo opravljale prakso in raziskovale mesto Barcelos, med vikendi pa smo imele organizirane izlete po okoliških krajih kot so Braga, Esposende, Valenca, Ponte de Lima, Guimaraes, Bom Jesus do Monte, Viana do Castelo in Porto.

Življenje tam poteka čisto drugače, vse je bolj sproščeno in poteka v počasnejšem ritmu. Ljudje so zelo prijazni in vedno pripravljeni pomagati vsakemu, ki potrebuje pomoč. Že od prvega dne smo se zaljubile v kraj in portugalsko kulturo in ljudi, zaradi česar je bil odhod domov žalosten.  

Vsi trije tedni, ki smo jih preživele na Portugalskem so bili nepozabni. Doživele smo veliko novih in vznemirljivih stvari, ki si jih bomo zapolnile za celo življenje.

Urška Kobal, 3. S

Blog:http://blogbarcelos2015.blogspot.pt/ 

Fotogalerija sledi.


(Število obiskov: 5)
Dostopnost