Select Page

Dijaki, ki radi odkrivamo svet, smo se med zimskimi počitnicami odpravili v največjo evropskoprestolnico – London. Zaradi velikega zanimanja, smo se razdelili v dve skupini. V prvi smo bili samo drugi letniki, v drugi skupini pa še vsi ostali. Po dvournem poletu in prestavitvi urenazaj, smo se s podzemno železnico takoj odpravili na vedno živahni Piccadily Circus in Leicester Square, kjer smo najprej potešili prazne želodčke. S Trafalgar Square-a, ki je posvečen pomorskim zmagam britanskega imperija, smo se sprehodili po vladni ulici Whitehall, mimo zastraženega premierovega domovanja na 10 Downing Street, do znamenitega Big Bena, parlamenta imenovanega Houses of Parliament in opatije – Westminster Abbey. Popoldne smo zaključili s sprehodom mimo katedrale Sv. Pavla, čez most – Millenium Bridge, do galerije Tate Modern. Ker so ure hitro bežale, smo nekaj
spominkov kupili na najbolj znani nakupovalni ulici Oxford Street.

Drugi dan smo začeli pri mogočni trdnjavi The Tower of London in edinstvenem dvižnem mostu The Tower Bridge ter pogledom na najvišjo poslovno-stanovanjsko stolpnico v zahodni Evropi – The Shard. Vlak nas je mimo najvišjih stolpnic Londona zapeljal do brežine Temze, kjer smo se spustili pod reko ter skozi tunel prišli v Greenwich, kjer smo se sprehodili skozi kraljevi park in na ničelnem poldnevniku uradno stali z eno nogo na zahodni in z drugo na vzhodni polobli. Ker so londonski muzeji nekaj, kar ne gre zamuditi, smo si ogledali tudi British Museum in večer zaključili v Camden Town-u, ki je znan po eni večjih tržnic.

Zadnji dan je bil rezerviran za ogled prirodoslovnega muzeja, razglednega kolesa London Eye in nekaj prostega časa. Sklenili smo, da je London mesto, ki se ga človek ne more naveličati,zato se bomo zagotovo še vrnili.

dijaki 2. letnikov


(Število obiskov: 129)
Dostopnost