Select Page

V ponedeljek, 26. septembra 2022, smo se dijaki 3. letnikov programa gimnazija iz Postojne in Ilirske Bistrice v jutranjih urah odpravili proti slovenski obali. Najprej smo se ustavili v Strunjanskih solinah. Tu smo spoznavali morske živali in rastline, kemijske lastnosti morske vode in geografske značilnosti naše obale. Iz solin smo pot nadaljevali do Naravnega rezervata Škocjanski zatok. Dobili smo daljnoglede in se odpravili po učni poti tega 122 hektarjev velikega rezervata. Po ogledu smo se odpeljali na Debeli Rtič, kjer smo se nastanili v mladinskem domu Morska zvezda. Sledile so delavnice aktivnega državljanstva in športne aktivnosti. Po večerji smo se družili v bazenu ali ob obali.

Naslednje jutro smo po zajtrku v skupinah razmišljali o aktivnem državljanstvu, politiki, pomenu volitev in ustavi. Popoldne smo med drugim uživali v vožnji s kajakom in lokostrelstvu.

V sredo dopoldne smo v različnih delavnicah raziskovali rastlinstvo in živalstvo, delali kemijsko analizo morske vode, se sprehodili okoli klifa in izvajali fizikalne meritve. Na poti domov smo se ustavili na Socerbu. Uživali smo v prekrasnem razgledu na kraškem robu.

Galerija slik

Dijaki i dijakinje
3. a, 3. b in 3. a/IB


(Število obiskov: 295)
Dostopnost